Loader
Haber Bülteni İçin

Kastor Yağı Nedir? Nereden Alınır? – Hint Yağı

Kastor yağı nedir ? Kastor yağı, Ülkemizde bilinen adıyla hint yağı, kastor yağı bitkisinin tohumlarının preslenmesi ile elde edilen bitkisel yağ çeşididir. Renksiz denecek kadar açık sarı olmakla beraber oldukça yoğun ve belirgin bir koku ve tada sahiptir.

Kastor Yağı Bitkisi

Kastor Yağı Bitkisi

Kastor Yağı Nedir ? Nerelerde Kullanılır ?

Kastor yağı ve türevleri sabun, boya ve hidrolik sanayinde; ayrıca mürekkep, plastik, naylon ve mum yapımında da kullanılmaktadır.

Kastor yağının kullanıldığı en yaygın alan ise parfüm yapımıdır. Bunun yanı sıra kozmetik ve ilaç sanayinde de kullanımı oldukça yaygındır.

Kastor yağının cilt, saç, tırnak bakımında da önemli bir yeri vardır. Geleneksel kullanım alanları ile ilgili kastor yağı ve faydaları yazıma bakabilirsiniz.

kastor_yagi_1

Kastor Yağı Nereden Alınır ?

Bütün diğer bitkisel doğal yağlarda olduğu gibi Kastor Yağını da aktarlarda ya da organik sertifikalı satış yapan online sitelerde ve ekolojik pazarlarda bulabilirsiniz. Satın aldığınız yağın saf olmasına ve herhangi bir başka yağ ile inceltilmemiş olmasına dikkat edin.

Sevgi ve sağlıkla 🍀

 

Berna Yenigün
Berna Yenigün
[email protected]
No Comments

Eklemek ya da sormak İstediğiniz bir şey varsa...